Den 30/11 stod Emelie, en av grundarna från H.E.L.P på scen framför en full publik och pratade om Unga, Sex och Internet. Syftet med föreläsningen var att normalisera nätpratet. Hon belyste problematiken kring farorna på nätet och hur vi genom våra frågor normaliserar men också visar att vi bryr oss om vad som händer i barnens liv. Internet är en stor del av ungas vardag och det är viktigt att vuxna engagerar sig i den vardagen.

I en intervju med Hela Hälsingland säger Emelie följande
– Många föräldrar vet och förstår att internet är en väldigt stor del av barn och ungdomars vardag idag. Jag vill kunna ge konkreta redskap till vuxna hur man normaliserar nätpratet. Hur man blir en del av ungas vardag på nätet och på så sätt kan förebygga för vad barn kan utsättas för eller stoppa det som de utsätts för på nätet, berättar Emelie Edeborg och utvecklar:
– Genom våra frågor så visar vi vilken del av barnens liv vi är intresserad av. Vi frågar till exempel gärna; Hur gick det på fotbollsträningen? Vad åt ni till lunch i skolan? Vad gjorde du med dina kompisar idag? Idag är det lika viktigt att fråga; Vad tittar du på? Vilka följer du på Youtube? Vilka poddar lyssnar du på? Det är först då barnen kommer att komma till oss vuxna för att prata om problem som uppstår på nätet.
Föreläsningen resulterade i många positiva reaktioner från publiken och genom en tydlig powerpoint presentation samt praktiska verktyg hoppas vi att vi startade en medvetenhet kring det fantastiska men också komplicerade, nätet.
Tack Emelie för att du gav oss ett steg i rätt riktning och vi hoppas kunna fortsätta bidra till ett normaliserande nätprat!

Länk till intervjun med Hela Hälsingland:
http://www.helahalsingland.se/gavleborg/hudiksvall/emelie-tar-kampen-mot-sexuella-overgrepp-det-gick-rakt-in-i-hjartat